Hem » Artiklar & Nyheter » Fem saker man måste göra i Amsterdam

Fem saker man måste göra i Amsterdam

AmsterdamFem saker som man måste göra när man besöker Amsterdam är svårt att ta ut. Staden innehåller så mycket historia, kultur och spännande stadsdelar med otroliga sevärdheter. Utöver detta finns det ett stort antal event och aktiviteter att underhålla sig med. Denna lista visar de fem mest populära sakerna att göra och här finns något för alla!

1.
För de historieintresserade är ett besök till det kungliga palatset i den nederländska huvudstaden ett måste. Det är väldigt lätt att ta sig hit då palatset är situerat i absoluta centrum, endast ett par kvarter söder om centralstationen. Med anor från 1600-talet och ett antal olika användningsområden är nu byggnaden öppen för allmänheten, erbjuder guidade rundvandringar och även utställningar som inom målning.

2.
För dem som vill uppleva vad Amsterdam är mest känt för internationellt bör bege sig till ett vanligt café. Men här i staden erbjuder de andra varor än på andra platser runtom i världen då narkotikaförsäljning och bruk är lagligt men inte innehav. Uppmuntran är att besöka dessa platser som gör Amsterdam till vad det är, precis som många turister i Istanbul besöker platser där man röker vattenpipa.

3.
För dem som vill se en stor del av staden är det en god idé att ta en båttur på kanalen. Det finns väldigt många olika arrangörer men de flesta täcker centrala Amsterdam och ger dig ett annat perspektiv på huvudstaden. Detta passar väldigt bra såväl för de som reser med barnfamiljer som par ute efter lite romantik. Efter denna tur är det också många som fått sig en uppfattning om vad de härnäst skall besöka; Heineken bryggeriet, palatset eller Anne Franks museum.

4.
Ytterligare en surrealistisk del som Amsterdam erbjuder är deras Red Light District. Denna omtalade erotiska stadsdel lockar inte bara sexköpare, men här ser du även äldre par promenera förbi tillsammans med affärsmän som ilar snabbt förbi pratandes i mobiltelefon liksom föräldrar som i lugn takt tar sig igenom staden med vagn och barn. Allt detta samtidigt som lättklädda damer dansar erotiskt i skyltfönster, sexbutiker pumpar ut musik och inkastare lockar med shower.

5.
Idrottsintresserade har länge vallfärdat till Amsterdam, närmare bestämt Amsterdam Arena. Här huserar den världsberömda fotbollsklubben Ajax FC, där bland annat vår egen Zlatan Ibrahimovic startade sin proffskarriär. Många andra superstjärnor har tagit steget från denna klubb och ut till berömmelse. Ni känner säkert till namn som Johann Cruyff, Marco van Basten, Ronald Koeman, bröderna Laudrup liksom Jari Litmanen. Här har även andra svenskar som Klas Ingesson och Markus Rosenberg spelat och i dag kan man få se både Rasmus Lindgren liksom Kennedy Bakirciouglu. Ta tunnelbanan från centralstationen och bänka dig bland de 50 000 åskådare och njut av en underbar teknisk fotboll.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.
 

Relaterade Artiklar

Fem saker man måste göra i Amsterdam
Februari 22, 2010
Upplev våren i vackra Amsterdam
Februari 22, 2010
Weekend i Amsterdam
Februari 22, 2010