Hem » Artiklar & Nyheter » Upplev våren i vackra Amsterdam

Upplev våren i vackra Amsterdam

Vår i AmsterdamNär våren kallar gör även Amsterdam det. När man åker genom Nederländerna under denna årstid slås man av ett av landets mest kända attribut, tulpanerna. Dessa blommar och färglägger vyer från såväl flyg som tåg och är en underbar anledning till varför man bör välja att resa till Amsterdam under våren.

Många besökare kommer även hit för att gå på de olika festivalerna som äger rum. En av de största och mest kända är ”Amsterdam Kleinkunst Festival” som inriktar sig på cabaret, musikaler och holländska sånger. Ett mycket uppskattat och framgångsrikt event. Dessutom ligger Amsterdams filmfestival under våren och lockar filmintresserade från när och fjärran.

Ett intressant stopp är att ta tunnelbanan ut till Amsterdam Arena och besöka fotbollslaget Ajax FC. Här spelade Zlatan Ibrahimovic sina första proffsmatcher mellan åren 2001-2004. Det holländska huvudstadslaget har varit så framgångsrikt i sin taktik att Djurgården gjorde denna resa och kopierade taktiken vilket ledde till tre allsvenska guld på 2000-talet. Under vårtakten spelar Ajax ofta i de större Europeiska cuperna, som UEFA cupen eller Champions League, men garanterat i den holländska ligan ”Eredivision”. Oavsett var de spelar är motstånden bra och underhållningsvärdet högt.

En annorlunda upplevelse är att besöka Amsterdam under påskdagarna och tillbringa de religiösa högtiderna i en av de fina äldre kyrkorna inne i staden, som bland annat Oude Kerk. En tidlös klassiker är den berömda konstnären Van Goghs museum, som du finner i centrala Amsterdam och är väl värt ett besök.

Många kulturintresserade avlägger även en visit på ett av de berömda caféerna för att uppleva den genuina atmosfären som inte går att hitta någon annan stans. För en surrealistisk upplevelse är även Red Light District, med alla sina sexshops, erotiska shower och lättklädda kvinnor i skyltfönstren, välbesökt och något som bidrar till att Amsterdam är så diversifierad som turistmål och lockar ett stort antal besökare.

Amsterdam är det perfekta resmålet för alla, från backpackers, via barnfamiljer, vänner på party och shoppingresa, till de som söker en romantisk semester, är kulturintresserade eller på en lyxsemester.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.
 

Relaterade Artiklar

Fem saker man måste göra i Amsterdam
Februari 22, 2010
Upplev våren i vackra Amsterdam
Februari 22, 2010
Weekend i Amsterdam
Februari 22, 2010