Hem » Artiklar & Nyheter » Weekend i Amsterdam

Weekend i Amsterdam

Weekend i AmsterdamAmsterdam tillhör en av de mest attraktiva weekenddestinationerna i Europa och lockar turister från när och fjärran. Staden ligger så pass nära många andra platser vi kallar hemma i Europa och detta tillsammans med att Nederländernas infrastruktur är väldigt bra (bland annat med flygplatsen Schipol ett stenkast bort) så väljer många att besöka Amsterdam enbart över en helg.

Oavsett var du bor är det lätt att ta sig in till stan, med buss, spårvagn, snabbtåg eller en promenad. Inne i centrum avlöser sevärdheterna varandra. Här ligger det berömda Anne Frank museet där du kan se vart den judiska flickan som skrev den världsberömda dagboken med sin familj bodde under andra världskriget. Heineken är också en berömdhet från Holland och ett av deras bryggerier ligger mitt inne i centrum och är en välbesökt attraktion.

Närmare centralstationen i norra Amsterdam finner du det kungliga palatset, en byggnad som stått sedan 1600-talet och i dag är öppen för allmänheten. Runtom i staden kan den arkitektintresserade vittna en vild blandning av stilar och tidsperioder. Många äldre hus står sig än i dag medan andra (ofta hotell eller kontor) har fått en renovering och en mer modern fasad.

Söder om centrum finns en annan stor attraktion, ”Rijksmuseum” eller riksmuseet. Här finner du ett stort antal utställningar och rundvandringar. För de som vill vandra utomhus har Amsterdam många stora och fina parker, ett flertal som ligger i centrum. Detta utnyttjas inte bara utav turisterna utan fylls även frekvent upp av lokalborna.

Shopping är något som många turister ser som den största anledningen till ett besök och man blir inte besviken. I stadens asymmetriska gatunät finner du lyxbutiker blandat med mindre kända lokala butiker.

Gastronomin är även något som Amsterdam håller upp som en av anledningarna att besöka och även om plånboken inte är full så kan man med lätthet hitta ett bra och gott alternativ.

Väldigt många väljer att cykla i staden och om man vill känna sig hurtig och slå följe har du ett stort antal cykeluthyrare i staden, ett bra alternativ för att snabbt ta sig runt och upptäcka Amsterdam.

Oavsett om du reser snabbt eller inte kan du med lätthet ta dig runt bland parker, kanaler, ned till hamnen eller upp i någon av Amsterdams gamla kyrkotorn. Denna vibrerande stad har en stor blandning av gammalt och nytt och erbjuder inte enbart något för en typ utav resenär utan för de flesta inriktningar och intressen.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.
 

Relaterade Artiklar

Fem saker man måste göra i Amsterdam
Februari 22, 2010
Upplev våren i vackra Amsterdam
Februari 22, 2010
Weekend i Amsterdam
Februari 22, 2010