Hem » Flyg till Amsterdam

Flyg Amsterdam

Att flyga till Amsterdam är väldigt lätt av flera anledningar. För det första då huvudstadens flygplats är en av Europas största, mest trafikerade, berömda och mest uppskattade – Schipol. För det andra då infrastrukturen i landet är väldigt bra och man därmed kan flyga antingen till andra flygplatser inom landet (Rotterdam) eller utomlands (Bryssel eller Düsseldorf) och sedan snabbt och enkelt ta sig till Amsterdam. För det tredje opererar ett stort antal flygbolag till Amsterdam, där några av dem är lokala flygbolag.

Från Köpenhamn går direktflyg till Schipol med antingen SAS, KLM, United Airlines eller lågprisbolaget Norwegian Air. Flygtiden är lite mindre än 1,5 timme och pris går att finna från så lite som 300 kronor (Norwegian Air) för en enkel resa.

Från Göteborg går direktflyg till Schipol med KLM. Flygtiden är närmare 1,5 timme men där priset är betydligt högre då enbart KLM opererar linjen och inte lika frekvent avgår flyg som från andra destinationer.

Från Stockholm går direktflyg till Schipol med antingen SAS, KLM eller United Airlines. Flygtiden är lite mer än 2 timmar och pris går att finna från 500 kronor enkel resa.

Andra flygbolag som opererar den sträckan till Schipol men som man behöver en mellanlandning med är Air Baltic, Finnair, British Airways, Austrian Airlines, Lufthansa, Cimber Air samt Swiss Air.

För de som antingen skall resa till Amsterdam från andra platser än ovan nämnda destinationer och är ute efter ett billigare alternativ så flyger även ett stort antal lågprisbolag (17 stycken) till Schipol, bland annat Transavia, Vueling, Easy Jet, Arkefly och Aer Lingus.

På Amsterdams flygplats Schipol kan du övernatta på hotell som Hilton, Sheraton, Ibis eller Novotel. Du kan ta dig de 9 kilometrarna nordost in till huvudstaden genom att antingen hyra bil via bland annat AVIS eller Hertz. Eller om du föredrar kollektivtrafik går flera olika typer av tåg, bussar liksom taxi in till Amsterdam.

Där finns flertalet sökmotorer på nätet för just flygresor och en av dem är just billiga flygbiljetter som också har en flygsökmotor för sista minuten resor.