Hem » Hotell Amsterdam

Hotell - prisvärda

Vi har valt ut några hotell som vi tycker är allmänt prisvärda både när det gäller läge och konsumentbetyg. Alla priser avser ett rum för två personer, för mer information hittar du under länken mer info.


Detta 3-stjärniga hotell är beläget ungefär mellan flygplatsen Schipol och centrum i Amsterdam, bredvid motorvägen A10. HEM Hotel Amsterdam har många faciliteter som konferens, restaurang, bar, ...
Pris från: 224 SEK
Mer info / Boka
Apple Inn Hotel är ytterligare en i raden hotell som kategoriseras bland de billigare hotellen i Amsterdam med 2-stjärnor. Hotellet är beläget ungefär 1 km söder om Amsterdams centrum nära Vond...
Pris från: 342 SEK
Mer info / Boka
Hitta fler billiga hotell

Hotell - mellanklass

Ibland behöver vi lite finare boende när vi reser bort, vi har valt ut några mellanklass hotell som ligger så centralt som möjligt.


Best Western Blue Square Hotel är beläget ett par kilometer väster om Amsterdams stadskärna, mellan parkerna Erasmus och Gebrandy. Transportmässigt ligger hotellet endast ett par kvarter från dels Haarlemmerweg (vägen mellan Amsterdam och Haar...
Pris: 618 SEK
Mer info / Boka
Bellevue Hotel ligger i det absoluta centrum i Amsterdam, ett stenkast ifrån centralstationen och längst med den stora gatan Nieuwezijds Voorburgwal. Dess centrala läge gör det ypperligt för att uppleva Amsterdam vid vilken tidpunkt på dygnet s...
Pris: 635 SEK
Mer info / Boka
Hitta fler mellanklass hotell

Hotell - ren lyx

Ibland behöver vi extra lyx när vi reser bort, vi har valt ut några lyxiga hotell som ligger extra centralt.


Banks Mansion ligger strax söder om Amsterdams centrum, strax väster om Rembrandts torg och bredvid den större gatan Vijzelstraat. Härifrån tar man sig dock lätt såväl in till staden (5-10 minuter bort) som till flygplatsen (20 minuter bort)....
Pris: 1458 SEK
Mer info / Boka
Radisson Blu Hotel, gamla Radisson SAS, är beläget väldigt centralt i Amsterdam mellan Rembrandts museum (öster), Amstel (söder), Red light district (väster) och centralstationen (norr). Som märks är det lätt att på kort tid ta sig till må...
Pris: 1753 SEK
Mer info / Boka
Hitta fler lyxiga hotell


Hotell i Amsterdam

Beräkningar avslöjar att det finns runt 300 hotell i den nederländska huvudstaden. Till skillnad från i Sverige finns det hotell i hela spannet, från enklare 1-stjärniga till lyxiga 5-stjärniga hotell.

Kategoriseringen av dessa stjärnor sker inte utifrån hur en panel upplever hotellen utefter dess komfort, att jämföra med restauranger och hur de får sina Michelinstjärnor.

Istället får hotellen sin kategorisering utifrån deras utbud, säkerhet, faciliteter och service. Har dem en reception? Finns det hiss? Restaurang? För när man går igenom flera hotell i Amsterdam kan denna kategorisering verka orättvis, men detta är alltså bakgrunden.

Anledningen till den stora mängden hotell och dess sprida inriktningar speglar av sig på besökarna i Amsterdam. Till huvudstaden kommer backpackers från när och fjärran, ett stort antal affärsresenärer, barnfamiljer, studenter på gruppresa, par på romantisk weekend tillsammans med holländare själva som vill ta del av den spektakulära atmosfären som bara kan fås i Amsterdam.

Av denna anledning finns det mindre hotell där man i princip bara sover och använder resten av tiden att upptäcka staden, de större hotellen med en mängd faciliteter för att göra det så bekvämt som möjligt för de hårt arbetande affärsresenärerna, lyxhotellen och designhotellen för kulturintresserade och de som vill ha en speciell touch på sin vistelse liksom mellanklasshotellen för den stora mängden turister och många barnfamiljer.

I Amsterdam finner du de flesta större hotellkedjorna blandat med lokala företag. Här kan du bo antingen inne i centrum på mindre city hotell, vid Docklands, ute vid kusten, i förorter som Haarlem, närmare flygplatsen Schipol eller strax utanför centrum på gångavstånd till dina sevärdheter.

Amsterdam i sig är inte stort, men dess 300 hotell vittnar om den stora mängden turister och olika typer av övernattningsmöjligheter som finns. Gå gärna igenom de olika klasserna av hotell för att se vad som bäst passar dig: billiga hotell, mellanklasshotell eller lyxiga hotell.