Hem » Information » Inför Resan till Amsterdam

Inför Resan till Amsterdam

Den bästa och populäraste årstiden att resa till Amsterdam är i juli och augusti. Det är under dessa månader som vädret är som finast i Amsterdam. Vädret är dock aldrig extremt på något håll och det går alldeles utmärkt att åka utanför högsäsongen till huvudstaden. Faktum är att när det inte är högsäsong så är hotell, restauranger och flyg betydligt billigare. Det finns mycket mysigt att uppleva utanför högsäsongen och eftersom det är mindre turister då brukar också servicen var lite bättre.

Innan du reser till Amsterdam är det bra att se efter vad det finns för alternativ om hur man ska ta sig till huvudstaden. Ett smidigt sätt att ta sig till Amsterdam är genom något av de billiga flygen. Amsterdams flygplats Schiphol ligger några kilometer utanför centrum. Du kan sedan ta dig snabbt in till centrum med tåg som avgår var 10:e minut och som tar 20 minuter in till stadskärnan. Du kan även ta buss eller en taxi som kostar cirka 35 euro. Tåg är också ett alternativ från Sverige till Amsterdam. Det är dock inte att rekommendera då det tar över 15 timmar. Du kan också köra bil till Amsterdam men att råda är att lämna bilen utanför centrum när man kommer fram.

Innan resan till Amsterdam kan det vara bra att lära sig lite holländska ord och fraser. Tack kan vara ett väldigt användbart ord som på nederländska heter ”bedankt”. Snälla heter ”graag” och ursäkta mig heter på nederländska ”pardon”.