Hem » Information » Nattliv i Amsterdam

Nattliv i Amsterdam

Amsterdams nattliv är populärt och välkänt ute i Europa. Det är ett mycket varierande och roande nattliv. Här finns det något för alla, oavsett om ni är ett par på en romantisk resa eller ett gäng kompisar på nöjesresa. Det finns barer och nattklubbar som har öppet alla dagar i veckan men det är ändå torsdagar till lördagar som är de populäraste dagarna ute på stan. De flesta klubbarna öppnar runt 22.00 och stänger vid 04.00/05.00. De flesta klubbarna är centralt belägna och det blir på så vis lätt att ta sig från en klubb till en annan.

Du hittar ett antal uteställen på Leidseplein och Rembrantsplein. Exempel på diskotek som du hittar på Leidseplein är Melkweg och Paradiso, musik som spelas här är en variation av rap, rock, pop och dance. På Rembrantsplein finns det flertalet kaféer och nattklubbar som oftast har fullt av besökare. Den stora nattklubben som omtalas som den bästa i Amsterdam ligger på Rembrandtplein 11 och heter Escape. Red-Light-District är också ett område där nattlivet är livat. Bra att ha i åtanke är dock att detta är det kändaste prostitutionsområdet i Amsterdam och att många besöker denna stadsdel för just detta.

I Amsterdam så finns det flera klubbar som inriktar sig enbart på jazz, exempelvis Café Casablanca och Café Alto. Kvällstid är det också populärt att gå till olika cofféeshops i Amsterdam. Chockerande för oss svenska kan dock vara att det säljs droger till besökare över 18 här.