Hem » Information » Stadsdelar i Amsterdam

Stadsdelar i Amsterdam

Staden Amsterdam är uppbyggd som en hästsko, detta bidrar till att det är lätt att orientera sig i staden. Amsterdam är indelad i femton olika stadsdelar som i sin tur består av flera olika områden. Gamla stan är en stadsdel som utgör stadskärnan och som är otroligt vacker. Områden som finns här är exempelvis Dam, De Wallen och Spui. Stadsdelen är rik på historia och sevärdheter på gångavstånd. Kända byggnader som du hittar här är Madame Tussaud och Amsterdams historiska museum.

Jordaan är ett annat distrikt i Amsterdam. Ursprungligen skapades distriktet för emigranter och arbetarklassen. Det kallades för de fattigas distrikt. Idag bor det cirka 20 000 människor i Jordaan och är ett fint område med flertalet restauranger, barer och butiker. Konstgallerior med modern konst samt marknader finns det också flera av här. Ett område som ligger i de östra delarna av Amsterdam är Plantage. Området beskrivs som det största grönområdet i staden. Här hittar du Europas största zoo och underbara botaniska trädgårdar.

Populära områden för turister är Museumplein som är fylld utav sevärdheter. Museum och konst du bland annat kan njuta av här är Rijksmuseum, Van Gogh museum och Stedeljik Museum. En annan del av staden är Nieiwmarkt. Området beskrivs som ett livligt område där spännande saker hela tiden inträffar. Du hittar slottet De Waag, flertalet bra barer och restauranger samt cofféeshops här. Sommartid kan man även ta del av filmer och föreställningar som visas utan kostand på torget.