Hem » Information » Vädret i Amsterdam

Vädret i Amsterdam

I Amsterdam finns det ingen garanti för ett skönt väder oavsett vilken dag det är på året. Däremot så brukar temperaturen vara ganska behaglig i huvudstaden. Duggregn är mycket förekommande som nederbörd i Amsterdam. Årligen regnar det cirka 760 mm. Det är under sommarmånaderna som Amsterdam riktigt lever upp, det är då man ska resa dit. Restaurangernas och caféernas uteserveringar är fulla och tulpanerna blommar för fullt på de stora gröna fälten.

Under sommarmånaderna juni, juli, augusti kan temperaturen ligga runt 21 till 26 grader. Det är inte ovanligt att dagen börjar med lite sommarregn för att sedan på eftermiddagen spricka upp och solen lyser ner över staden. Lokalbefolkningen brukar därför bära med sig paraply även varma sommardagar. Klimatet i Amsterdam präglas mycket av dess närhet till Atlanten. Det bidrar till att somrarna sällan blir alltför heta. Luftfuktigheten kan också vara relativt hög under vår samt höst, det är heller inte ovanligt med dimma under dessa årstider.

På vintern är temperaturen ofta runt 0 grader. Det är heller inte särskilt mycket snö i Amsterdam. Under vintermånaderna märks det också att klimatet påverkas av dess närhet till Atlanten. Temperaturen är exempelvis ofta sval men det är väldigt sällan som det är riktigt kallt i staden. Frost kan inträffa men det är inte ofta som temperaturen går ner under fryspunkten. Vintrarna är precis som i Sverige ofta väldigt molniga, disiga och regniga. Mellan månaderna oktober och mars kan det även förekomma vindar som är relativt starka.