Hem » Hotell Amsterdam » Lyxiga Hotell

Lyxiga Hotell


Banks Mansion ligger strax söder om Amsterdams centrum, strax väster om Rembrandts torg och bredvid den större gatan Vijzelstraat. Härifrån tar man sig dock lätt såväl in till staden (5-10 minuter bort) som till flygplatsen (20 minuter bort). Ban...
Pris: 1458 SEK
Mer info / Boka
Radisson Blu Hotel, gamla Radisson SAS, är beläget väldigt centralt i Amsterdam mellan Rembrandts museum (öster), Amstel (söder), Red light district (väster) och centralstationen (norr). Som märks är det lätt att på kort tid ta sig till många av Amst...
Pris: 1753 SEK
Mer info / Boka


Amsterdam är en väldigt speciell plats som har en rik historia och i dag lockar många besökare. Dessa två attribut har lett till att den nederländska huvudstaden har en väldigt intressant mix av gammalt och nytt. Stor inriktning sker på design, inredning, konst och kultur.

Lyxhotell går att finna på flera platser runtom huvudstaden, men de flesta breder ut sig inne i centrum. Majoriteten av lyxhotellen tillhör välkända hotellkedjor, men där det finns diverse mindre hotell som drivs av lokala ägare.

Nästan alla hotell riktar in sig på största segmentet av återkommande resenärer till Amsterdam – affärsresenärer. Man märker det direkt på de flesta av lyxhotellen att de erbjuder service som take away lunch, byxpress, concierge och har mötesrum och internetuppkoppling runtom i hela byggnaden.

Men lyxhotellen vänder sig även till många turister som vill unna sig något extra för en helg eller långweekend. Detta märks väl då hotellen erbjuder långa bufféfrukostar, hjälper till att boka in turer och utflykter liksom har spaavdelningar med massage, solarium och bastu.

Värt att notera är att många av lyxhotellen sina faciliteter till trots ofta inte inkluderar allt i priset, varpå priset ibland inte skiljer sig anmärkningsvärt från mellanklasshotell där bland annat frukost och parkering ofta ingår. Anledningen till detta är att lyxhotellen vill locka fler kunder och kunna konkurrera prismässigt samt som det är svårt med parkering inne i de centrala delarna av Amsterdam.

En tydlig trend bland hotellen som märkts på senare år är dock att många är rökfria, anpassade för handikappade, gay-vänliga och gör ansträngningar för att vara miljövänliga.