Hem » Mat & Dryck » Restaurangtips

Restaurangtips

Det finns inte särskilt mycket typisk holländsk mat utan Amsterdams kök pekar åt många olika håll i världen. Exempel på andra länder som influerar maten i Holland är Indonesien, Sydamerika och Etiopien. Vanligtvis stänger köken på restaurangerna vid 22.00 och precis som i många andra länder är det en standard att lägga 5 – 10% i dricks om man varit nöjd med besöket. Vill man äta den sällsynta äkta holländska maten ska man besöka en restaurang vid namn Restaurant Greetje på Peperstraat 23. Här hittar du god holländsk mat och dryck.

De Kas är ett tips på en gourmetrestaurang i Amsterdam. Restaurangen är mysigt förlagd i ett växthus där massvis av ljus och sol lyser in. Menyn är påhittig, unik och växlar dagligen beroende på den aktuella säsongen och skörden. Du hittar De Kas i Frankendael park på Kamerlingh Onneslaan 3. Är du ute efter lite lättare mat kan du smaka de populära pannkakorna på The Pancake Bakery på Prinsengracht 191. Du kan få vilken fyllning till dina pannkakor du vill, exempelvis sirap, sylt, bacon och russin. Här brukar du komma billigt undan med en nota på kanske 10 – 15 euro.

Moko är en restaurang som finns i en väldigt unik lokal. Det är en gammal träkyrka som en gång i tiden användes som stall åt hästar ägda av Napoleon. Du kan äta lunch på eftermiddagarna i form av goda mackor på en underbar terrass här. Eller så kan du på kvällstid avnjuta en fantastisk gourmetmåltid. Moko hittar du på Amstelveld 12 och du kan räkna med en prisklass som ligger på medel.