Hem » Nöjen » Artis ZOO

Artis ZOO

Artis ZOO som finns i centrala Amsterdam kan delas in i fyra olika huvudområden. Första huvudområdet är självklart zoo:et med alla dess djur. Det andra huvudområdet består av två museer, ett zoologiskt museum och ett geologiskt museum. Det tredje huvudområdet består av ett planetarium och det sista huvudområdet är de botaniska trädgårdarna. I djurparken kan man hitta djur från alla delar av världen och det finns även ett akvarium där man kan se vilka djur som håller till i stadens alla kanaler. Sammanlagt finns det över 8000 djur på Artis ZOO.

Namnet Artis är latin och betyder ”naturen är lärare i konst”. Artis ZOO grundades år 1838 och är den äldsta djurparken i Holland. De som grundade djurparken heter J.W.H Werlemann J.J Wijsmuller och G.F Westerman. Insamlingen av exotiska djur började redan när djurparken grundades och idag finns det cirka 1000 av dessa att beskåda. Idag är Artis ZOO en fristad för över 200 sorters träd och över 700 djurarter som är på väg att utrotas.

Djurparken Artis Zoo och alla dess huvudområden är ett lärorikt ställe som barn såväl som vuxna älskar. Positivt är att du inte behöver planera ditt besök till djurparken då den har öppet alla dagar om året. Öppettiderna är mellan 09.00 och 18.00 och under sommarmånaderna är det öppet på lördagskvällarna till solen går ner. Inträdet varierar beroende på hur gammal du är men priserna ligger mellan 15 – 18 euro. Gör du ditt besök på djurparken en söndag kan det rekommenderas att ta del av den guidade specialvisningen av Artis som är vid 11.00 och som är kostnadsfri.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.
 

Karta