Hem » Sevärdheter » Red Light District

Red Light District

Amsterdams Red Light District är en stadsdel som täcker ett stort område i stadens äldsta del. Här är byggnaderna smala, långa och ihopträngda. Stadsdelen ligger precis i närheten av stadens centrum och järnvägsstation. Det är ett vackert område men som dess värre är mest känt för området där stadens sex- och droghandel hålls. Tilläggas kan göras att prostitution är helt lagligt i Amsterdam. Bakgrunden till stadsdelens namn härstammar just från det röda ljus som lyser upp de skyltfönstren där de prostituerade står och erbjuder sina tjänster. Ju senare på dagen det blir ju tydligare blir det röda skenet över de många fönstren i Red Light District.

Området var känt för sin prostitution redan på 1600- och 1700-talet då landet var en stor sjöfartsnation. Sjömännen var då i behov av kvinnligt sällskap och kom då till stadsdelen för att besöka och nyttja dessa kvinnors tjänster. Här var och är än idag fullt av sexbutiker, bordeller, biografer och gaybarer. Red Light District är idag en stor turistattraktion och området besöks årligen av miljontals turister.

Viktigt att tänka på vid ett besök i Red Light District är att det är förbjudet att ta bilder på de prostituerade kvinnorna i skyltfönstrena. Ha gärna sällskap när du besöker denna del av Amsterdam, detta för att undvika oönskad uppmärksamhet. Stadsdelen har många besökare kvälls- och nattetid och som i många andra städer lockar det till sig ficktjuvar. Se därför till att ha koll på dina värdesaker. Vill du besöka Red Light District i lugn och ro ska du besöka området under dagtid.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.
 

Karta