Hem » Sevärdheter » Rembrandtplein

Rembrandtplein

Rembrandtplein är ett stort torg som är beläget i centrala Amsterdam. Torgets namn härstammar från den berömde målaren Rembrandt van Rijn. I centrum av torget på en grön rektangulär gräsplätt finns det en staty av just denne man. Runt om Rembrandt statyn finns det flertalet mindre statyer som tillsammans återskapar hans mest berömda målning vid namn ”The Night Watch”. I övrigt är torget omgivet av flera restauranger, pubar, caféer och hotell. Det är ett populärt tillhåll för turister och sommartid fylls alla uteserveringar av besökare.

På Rembrandtplein är även nattlivet populärt och livat. Här finns allt från mindre gaybarer till stora diskotek. Det finns även flera traditionella holländska pubar där man kan ta del av den äkta holländska musiken. Holländare som sjunger med i typiska holländska folkvisor är inget ovanligt på dessa pubar. Vill du ta det lite lugnare så är det att rekommendera att sitta på de många terrasserna för att avnjuta en drink och se på folket som passerar förbi.

Det är en stor blandning av vad du kan hitta på torget. Utöver det som är nämnt ovan kan du också hitta allt från typiska lite sjabbiga souvenirbutiker till respektabla diamantförsäljare. Den byggnad som är störst på Rembrandtplein är det före detta huvudkontoret för Amsterdamsche bank. På torget finner du också den största LCD-skärmen i Europa. Intressanta platser runt om torget som är värda att besöka är Cinema Tuschinski och Café Schniller Bar. Här finns något för alla och torget är absolut värt att besökas.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.
 

Karta