Hem » Shopping » Albert Cuyp Market

Albert Cuyp Market

Albert Cuyp market är den mest trafikerade och kända dag-marknaden i Amsterdam och till och med i Europa. Tusentals människor besöker marknaden varje dag och på lördagar är marknaden särskilt populär. Marknaden är lokaliserad på Albert Cuypstraat som ligger mitt emellan Van Woustraat och Ferdinand Bolstraat. Namnet på marknaden och gatan härstammar ifrån 1600-tals konstnär vid namn Albert Cuyp. Redan år 1904 började marknaden med sin handel, detta för att samla alla gatuförsäljare på ett ställe. Beslut togs i samband med detta att marknaden enbart skulle ha öppet på lördagskvällar. Åtta år senare blev Albert Cuyp market en marknad som även hade öppet dagtid och detta sex gånger i veckan.

Det finns över 300 marknadsstånd och det är en stor variation på de varor som säljs. Precis som på traditionella marknader så finns det ett brett utbud av färskvaror som frukt, fisk och grönsaker. De säljer också kläder, kosmetika, sängkläder, elektronik och andra småsaker. Det finns även massvis av produkter med olika ursprung som exempelvis turkiska och marockanska, vilket inbjuder till en mångkulturell känsla över marknaden. På Albert Cuyp market kan du hitta varor med de lägsta priserna i hela Amsterdam. Runt om marknaden finns det även ett flertal småbutiker och trevliga caféer.

Öppettiderna för Albert Cuyp market är måndagar till lördagar mellan 09.00 till 18.00. Vid dåligt väder och under vintermånaderna kan marknaden stänga något tidigare. Markanden har fortfarande kvar delar av sin gamla charm och detta speciellt en solig dag då det myllrar av besökare. Albert Cuyp market är en mycket populär turistattraktion.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.
 

Karta