Hem » Shopping » Shopping i Amsterdam

Shopping i Amsterdam

I Amsterdam kan du köpa det mesta, här finns en stor variation av produkter som är till försäljning. De produkter som kanske är mest utmärkande för Amsterdam är antikviteter och kuriosa, böcker samt diamanter. Faktum är att Amsterdam har varit känd som en diamanthuvudstad i flera hundra år. Vid shopping i Amsterdam är det viktigt att ha i bakhuvudet att beroende på vad du vill köpa ska du gå till olika kvarter. Detta eftersom Amsterdam är uppbyggt på så sätt att det finns olika kvarter för olika produkter. Varje kvarter och gata har sin speciella tjusning och sina specialiteter.

Shoppingen i Amsterdam är ofta väldigt trevlig då vägarna vid shoppingstråken är stängda för bilar. Du måste dock fortfarande se dig för, bussar, taxibilar, spårvagnar och cyklar kommer fortfarande förbifarande. En shoppinggata man inte bör missa är Nieuwedijk som ligger precis intill centralstationen. Här finns en varierad shopping med alla möjliga olika butiker. Nieuwedijk är en kilometer lång shoppinggata som faktiskt är helt fri från trafik. Butiker och produkter du främst hittar på denna gata är musik, presentaffärer, kläder och sportkläder.

Om man är ute efter dyrare prylar och märkeskläder ska du besöka Hooftstraat. Här hittar du butiker med märken som Gucci och Tommy Hilfiger. De generella öppettiderna för stadens butiker är måndagar mellan 13.00 och 18.00, tisdagar till fredagar mellan 9.00/10.00 till 18.00. På torsdagar är det också vanligt med kvällsöppet ända till klockan 21.00. På lördagar stänger butikerna ofta lite tidigare, runt 17.00. På söndagar får man vända sig till Amsterdams centrum och besöka exempelvis Leidsestraat, Damram och Kalverstraat.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.